Gevulde eiwrap tonijn

eiwrap-tonijnvulling

Als je gaat ontbijten met eieren dan kom je er vanzelf achter dat je hier echt alle kanten mee op kan. Een spiegelei is leuk op zijn tijd maar ik hou van variatie bij mijn ontbijt. Vroeger niet hoor, voordat ik hiermee begon at ik elke ochtend twee boterhammen met hagelslag. Uitzonderingen daargelaten (Engels ontbijt met verjaardagen en hamburgers op Opwekking). 

Een eiwrap is snel gemaakt en dan hoef je hem alleen nog maar te vullen. Restjes groenten die op moeten, spekblokjes of vis, het maakt niet uit. Je verzamelt dingen die je lekker vindt en die goed bij elkaar passen en je hebt een gevulde eiwrap! Hier kom je de dag goed mee door!

Ingrediënten

Voor 2 eiwraps

  • 6 eieren (3 per wrap)
  • Peper en zout
  • Kruiden naar keuze

Voor de vulling

  • Roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 1 avocado
  • 1 puntpaprika
  • ± 10 cherrytomaatjes
  • Halve komkommer (zonder vruchtvlees)
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 2 stengels bosui
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het klaar

Je kunt het beste beginnen met het snijden van de groenten want je zult zien dat de eiwrap zo klaar is. Snijd de avocado in blokjes, de puntpaprika in smalle reepjes, de cherrytomaatjes in kwartjes, de komkommer in blokjes en de bosui in kleine stukjes. Doe dit samen met de tonijn in een kom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

De wraps moet je per stuk maken. Doe voor 1 wrap 3 eieren in een kom en voeg kruiden toe naar keuze. Wij doen er meestal peper en zout bij, chilivlokken en in dit geval ook nog dille. Kluts de eieren los tot je een mooi egaal mengsel hebt.  

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Als de boter gesmolten is voeg je het eimengsel toe. Verspreid het mengsel over de hele bodem van de koekenpan en bak gaar. Als het ei bijna gaar is en het lukt dan kan je hem een keer omdraaien en de andere kant nog kort bakken. Leg de wrap op een bord en maak op dezelfde manier de tweede wrap. 

Nu hoef je de wrap alleen nog maar op te maken. Smeer eerst een laagje roomkaas op de wrap (naar smaak) en leg dan de vulling er bovenop. 

Oprollen en eet smakelijk!

eiwrap-opgerold
Share: