De perfecte eiwrap
Een eiwrap is echt super leuk om te maken voor het ontbijt want je kunt hem met van alles vullen! Wij begonnen hier al vroeg mee en hebben het recept inmiddels geperfectioneerd. Met dit recept krijg je een mooie en stevige wrap die klaar is om gevuld te worden.
Bij de bereiding van de eiwrap kies ik heel bewust voor olijfolie en niet voor roomboter omdat de eiwrap niet zo mooi lukt met roomboter. De psylliumvezels voeg ik toe om de wrap stevig te maken. Hierdoor scheurt hij niet zo snel en kan je de wrap goed vullen en dichtrollen.
Ingrediënten voor 1 eiwrap
- 4 eieren
- 1/4 theelepel psylliumvezels
- Milde olijfolie
- Kruiden naar smaak
Zo maak je het klaar
Breek de 4 eieren in een kom en klop deze los met een elektrische mixer of met de hand. Terwijl je mixt voeg je de psylliumvezels toe zodat dit goed door het eimengsel mengt. Zet ondertussen een pan op middelhoog vuur. Als de pan heet is voeg je een scheutje milde olijfolie toe. Doe het geklopte eimengsel in de pan en voeg kruiden toe naar eigen smaak. De basis voor mij is altijd peper en zout en de rest bepaal ik aan de hand van de vulling.
Doe nu de deksel schuin op de pan en wacht tot de bovenkant goed droog is. Draai de wrap nu om, zet het vuur iets hoger en bak nog even na. Zo krijg je een lekker lichtbruin randje op de wrap.
De eiwrap is nu klaar… vullen maar!
Leave a Comment