Geroosterde broccoli

broccoli-kopfoto

Het is wel fijn als een bijgerecht makkelijk te maken is. Geroosterde broccoli is zo’n bijgerecht. Het is echt heel lekker, heel makkelijk en super voedzaam. Geen fan van broccoli? Was ik ook niet… Totdat ik het op deze manier klaarmaakte. Ik was om en ik hoop jij straks ook!

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • Olie
  • Zout
  • Peper
  • Chili vlokken
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes. De steel van de broccoli is ook heel lekker dus snijd deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Leg alles op de bakplaat en doe er royaal olie overheen. Doe er vervolgens versgemalen zout en peper op en hussel alles goed door elkaar.

broccoli-bakplaat

Zet het in de oven voor ongeveer 20 à 25 minuten. Ik zet meestal geen timer maar kijk gewoon wanneer ik het mooi geroosterd vind! Als de broccoli klaar is doe je het in een kom, doe er naar smaak gemalen chili vlokken overheen en doe er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Zo gezond en zo lekker!

Share: