Gevulde omelet à la Henk

Deze gevulde omelet is een creatie van Henk en als ik het over dit ontbijt heb dan begin ik altijd te grijnzen. Gaat vanzelf, komt omdat het zoooo lekker is. We eten het hier dan ook minimaal 1 keer in de week, maar vaker is echt geen straf. Daarnaast is het ook heel voedzaam, hier komen we de dag goed mee door tot het avondeten. 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Roomboter
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ± 6 cherrytomaatjes, in kwarten
  • 1 puntpaprika, in smalle reepjes.
  • Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • ± 5 champignons, in kleine stukjes
  • Worcestersaus
  • 8 eieren
  • Zwarte peper
  • Chilivlokken
  • Geraspte kaas extra belegen
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder

Zo maak je het klaar

Smelt ongeveer 20 gr roomboter in de pan en voeg de spekblokjes toe. Als de spekblokjes iets gebakken zijn voeg je de ui, knoflook en de cherrytomaatjes toe. Zet het vuur gerust wat hoger zodat de tomaatjes lekker kapot bakken. Als je de puntpaprika gesneden hebt voeg je deze ook toe. Voeg vervolgens naar smaak de Italiaanse of Provençaalse kruiden toe.

Dan kunnen de champignons de pan in, bak deze nog even lekker mee tot ze gaar zijn. Dan is het tijd voor een (flinke!) scheut Worcestersaus. Ondertussen kan je de eerste 4 eieren loskloppen in een schaal. Als het groentemengsel klaar is doe je deze even in een schaal zodat de pan weer leeg is. Zet het vuur laag, voeg een scheutje olie of wat boter toe en vervolgens de 4 losgeklopte eieren.

Kruid de eieren met zwarte peper en chilivlokken. Verdeel nu het groentemengsel over de eieren in de pan. Bedek dit vervolgens rijkelijk met extra belegen kaas. Strooi hierover naar smaak de komijnpoeder, wees hier vooral niet te zuinig mee.

Klop de laatste 4 eieren los en verdeel deze over het kaasmengsel. Voeg als laatste nog paprikapoeder en kerriepoeder naar smaak toe. Ik vind de kerriepoeder erg lekker dus ik strooi hier altijd rijkelijk mee rond :). Nu kan de deksel op de pan en is het tijd voor wat geduld. Laat het vuur laag staan en het ei is klaar als het eiwit is gestold. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. 

Dan rest mij alleen nog maar te zeggen: eet smakelijk! Dat moet echt wel goedkomen met dit ontbijt.

Share: