Speculaasbrokken
Van de speculaasbrokken heb ik wel een paar versies uitgeprobeerd. Ik had een recept gevonden, dit resultaat was dusdanig niet te eten dat we het regelrecht in de biobak hebben gedumpt. Als wij iets weggooien dan is het écht niet te eten. Dus hier ging ik mee aan de slag. Ik heb er wat afgehaald en wat bijgedaan, hier wat meer, daar wat minder en voilà! Dit recept is eruit gerold en wij komen hier de sinterklaastijd wel mee door!
Ingrediënten
- 120 gr amandelmeel*
- 100 gr roomboter, gesmolten
- 2–3 el koek & speculaas kruiden
- 1 tl kaneel
- 60 gr Erythritol
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- amandelschaafsel naar smaak
*Als variatie kan je de helft van het amandelmeel vervangen door een combinatie van fijngemalen zonnebloempitten en pompoenpitten. Dit geeft de koek weer net een andere “bite”.
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 160 graden. Ik gebruik het liefst alleen boven- en onderwarmte omdat het bij dit recept al snel te hard gaat.
Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een mengkom en mix het door elkaar. Doe vervolgens de gesmolten boter erbij en maak er een mooi deeg van. Het deeg blijft vrij nat, dat is normaal.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg op. Vorm vervolgens een rechthoek van het deeg van ongeveer een halve cm dik. Ik doe dit met een lepel, hiermee kan je het mooi vormen. Bestrooi het deeg met het amandelschaafsel en bak de speculaasbrokken ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Dat is het! Nu heb je een koekje voor bij de koffie, heerlijk Hollands, wat wil je nog meer?!
Leave a Comment